• OBJAVLJENO: 25.08.2011.
Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo
Pomoć u prehrambenim artiklima i higijenskim potrepštinama za stanovnike kolektivnih centara na području BPK-a Goražde

Stanovnicima kolektivnih centara Splavište, Belvedere, Barake, Balkan 1 i Balkan 2 danas su dodijeljeni paketi pomoći sa prehrambenim i higijenskim artiklima.

Pakete za 125 porodica, koliko ih trenutno živi u kolektivnim centrima u našem kantonu, obezbijedilo je Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, u saradnji sa Narodnom kuhinjom općine Stari Grad, Sarajevo.

Dodjeli paketa u kolektivnom centru na Splavištu prisustvovala je i resorna ministrica iz Kantona Sarajevo Velida Memić sa saradnicima, te ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Alma Delizaimović.

BPK-a Goražde već godinama ostvaruje veoma dobru saradnju sa Ministarstvom za rad i socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, koje je i ranije učestvovalo u realizaciji važnih projekata u oblasti povratka na području našeg kantona, a najavljena je pomoć ovog ministarstva Kantona Sarajevo i u budućim projektima koji imaju za cilj stvaranje uslova za održivi povratak.

Današnja dodjela paketa upriličena je u povodu ramazanskog Bajrama.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.