• OBJAVLJENO: 05.04.2020.
Najnovija odluka Vlade Federacije BiH
Kako će se prema novoj odluci Vlade FBiH rasporediti 21 milion KM nižim nivoima vlasti

Vlada Federacije BiH danas je izmijenila svoju spornu odluku o raspodjeli 21 milion KM nižim nivoima na način da će navedeni transfer biti preusmjeren Ministarstvu zdravstva FBiH koji bi trebalo kupiti opremu u navedenom iznosu.

Naime, shodno odluci, medicinska oprema koja će biti nabavljena u cilju borbe protiv pandemije koronavirusa trebala bi biti raspodijeljena na kantonalne zavode osiguranja, koji će onda shodno procentima broja stanovnika i sl. dijeliti dalje nižim nivoima.

Kako saznajemo, za ovu odluku glasali su ministri iz SDA i SBB-a, dok ministri iz HDZ-a BiH nisu glasali, jer se nisu složili s ovakvom odlukom.

Također, ni ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara u konačnici nije dao svoj glas za ovu odluku buduću da prethodno nije usvojen njegov prijedlog na ovoj sjednici.

On je, naime, predložio je da se BPK, dodatno od 21 milion KM, transferiše i 2,9 miliona KM kao i 1,5 miliona KM Posavskom kantonu kao grant.

Kako je naveo, sve ostalo svakako je predloženo u tekuću rezervu Federalnog ministarstva zdravstva za nabavku medicinske opreme.

www.bpkg.gov.ba/www.klix.ba

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.