• OBJAVLJENO: 06.04.2020.
Obilježen 6. april, Dan sjećanja na poginule pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Armije RBiH
Polaganjem cvijeća na spomen obilježju, odata počast poginulim pripadnicima MUP-a RBiH

U znak sjećanja na poginule pripadnike Ministarstva untrašnjih poslova Republike BiH, danas je upriličeno polaganje cvijeća na spomen obilježju ispred zgrade  Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde.

Cvijeće su položile delegacije Udruženja veterana policije regije Goražde 1991-1995, Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde, Sindikata policije te Ministarstva za boračka pitanja BPK Goražde.6. april, Dan sjećanja na poginule pripadnike MUP-a RBiH, uvršten je u Kalendar obilježavanja značajnih događaja, datuma i ličnosti BPK-a, a to je Dan kada je u izvršavanju svojih poslova i zadataka poginuo prvi policijski službenik. U toku odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992 – 1995. godine, 61 pripadnik policije dao je svoj život za odbranu našeg grada i naše države.

Iako su već ranije obavljene pripreme za obilježavanje ovog veoma značajnog datuma, zbog situacije na terenu  pojavom koronavirusa COVID-19, obilježavanje je obavljeno bez većeg okupljanja, u skladu sa mjerama koje se poduzimaju na prevenciji i zaštiti od virusa COVID-19.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.