• OBJAVLJENO: 09.04.2020.
Kantonalna bolnica Goražde dobila pojačanje, angažirana bivša direktorica Infektivne klinike KCUS
Angažirana bivša direktorica Infektivne klinike KCUS Nada Koluder-Ćimić

Kantonalna bolnica Goražde, koja pred početak širenja koronavirusa nije imala infektologa, zatražila je pomoć od profesorice Nade Koluder-Ćimić, koja će u naredna tri mjeseca, a prema potrebi i duže, biti angažirana u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Ona je danas posjetila bolnicu te s direktoricom i zdravstvenim osobljem obišla kontejner za trijažu, Trijažni odjel i izolatorij. Istaknula je kako je Kantonalna bolnica Goražde mnogo ozbiljnije i kvalitetnije pripremila svoje kapacitete i od mnogo većih i jačih ustanova.

Nada Koluder-Ćimić je bivša direktorica Infektivne klinike KCUS-a, a danas je dio tima “Eurofarm Centra”, koji je odmah po izbijanju pandemije svoje resurse u Goraždu stavio na raspolaganje Kantonalnom štabu civilne zaštite. 

– Zahvaljujemo premijerki BPK Goražde Aidi Obući i Zavodu zdravstvenog osiguranja BPK koji su nam omogućili angažman profesorice Koluder-Ćimić. Njeno prisustvo i stalna dostupnost prilikom liječenja pacijenata pozitivnih na Covid-19 mnogo nam znače – kazala je direktorica KB Goražde Nermina Kamenica.

www.bpkg.gov.ba/www.avaz.ba

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.