• OBJAVLJENO: 30.08.2011.
Čestitke povodom ramazanskog Bajrama

Građanima i građankama islamske vjeroispovijesti  čestitke povodom bajramskih  blagdana uputili su premijer Emir Frašto i Vlada BPK-a Goražde. Gostujući na lokalnoj televiziji u okviru specijalnog bajramskog programa Emir Frašto, premijer BPK Goražde izrazio je zadovoljstvo zbog pozitivne atmosfere koja je osjetna dolaskom praznika.

– Bajram Šerif Mubarek Olsun slavljenicima u BPK Goražde i šire. Bajram je taj  u kojem  lica koja viđate svaki dan , izgledaju drugačije, svečanije, dobrije,  to je dobro i da  nađemo dovoljno prostora da sebi i svojim porodicama damo više pažnje, kazao je između ostalog Emir Frašto, kantonalni premijer koji je prisustvovao bajram namazu u Sinanbegovoj džamiji u Goraždu.

Muhamed Ramović, načelnik općine Goražde, prisustvovao je centralnoj svečanosti povodom Bajram namaza u džamiji Kajseriji.

– Čestitam svim vjernicima Muslimanima moleći boga za sreću, zdravlje i napredak. Bilo  mi je zadovoljstvo jutros  u našoj prelijepoj Kajesriji  uz toliko vjernika. Ovaj ramazan je obilježen po mnogo čemu, a posebno prisustvom mladih, sretan sam što sam uspio sve džemate posjetiti, a klanjalo se na  više od trideset mjesta. Goražde ima tradiciju poštovanje prema Ramazanu, veliko hvala svim građanima što su dali doprinos i u duhu tolerancije proveli ramazan mjesec, istakao je Muhamed Ramović.

Preuzeto sa/ gorazdeonline /

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.