• OBJAVLJENO: 12.05.2020.
Održana 19. redovna sjednica Kolegija Skupštine BPK Goražde
Zakazana 6.vanredna i 11. redovna sjednica Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

Kolegij Skupštine na sjednici održanoj danas utvrdio je dnevni red i termin održavanja 6. vanredne i 11. redovne sjednice Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Vanredna sjednica Skupštine BPK Goražde održat će se 19. maja sa početkom u 10:00 sati, dok je 11. redovna sjednica zakazana za 28. maj sa početkom u 10:00 sati.

Na dnevnom redu 6. vanredne sjednice je Prijedlog Zakona o ublažavanju negativnih posledica uzrokovanih stanjem nesreće koji bi se trebao razmatrati po hitnom postupku te Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2020.godinu. Predviđeno je i razmatranje i davanje mišljenja na nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama socijalne zaštite, civilnih žrtava rata i zaštite porodica sa djecom, nacrt Zakona o podršci porodica sa djecom u FBiH te nacrt Zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca.

Na 11. redovnoj sjednici Skupštine,  između ostalog planirano je razmatranje Izvještaja o izvršenju Budžeta BPK Goražde za period 01.01-31.12.2019.godine, Izvještaj o utrošku tekuće budžetske rezerve za isti period, te  razmatranje Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pripadnosti javnih prihoda u BPK Goražde i finansiranju BPK Goražde, koji bi se trebao razmatrati po skraćenom postupku.

POZIV ZA ŠESTU VANREDNU SJEDNICU SKUPŠTINE

POZIV ZA 11. REDOVNU SJEDNICU SKUPŠTINE

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.