• OBJAVLJENO: 18.05.2020.
Održana sjednica Ustavne i zakonodavno-pravne komisije Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Razmatrani materijali za 6. vanrednu sjednicu Skupštine BPK Goražde

Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine BPK Goražde, na sjednici održanoj danas, razmatrala je Prijedlog Zakona o ublažavanju negativnih posljedica uzrokovanih stanjem nesreće koji bi se trebao razmatrati na 6. vanrednoj sjednici Skupštine BPK Goražde po hitnom postupku,  Nakon razmatranja, Komisija je mišljenja da je ovaj prijedlog predložen od ovlaštenog predlagača, pravno utemeljen te da postoji potreba za njegovim donošenjem. Razmatran je i Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2020.  godinu, na koji Komisija nije imala primjedbi te svojim zaključkom predlaže Skupštini da donese ovu odluku.

Komisija je razmatrala i mišljenja nadležnih ministarstava na nacrte  Zakona o podršci porodicama sa djecom u FBiH, Zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca i nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodica sa djecom na koje nije imala primjedbi te je svojim zaključkom prihvatila mišljenja nadležnih ministarstava.

Do kraja zasjedanja, Komisija je razmatrala prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o naknadama plaća poslanika i plaćama funkcionera koje bira, imenuje ili čiji izbor i imenovanje potvrđuje Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koji bi se trebao razmatrati po  skraćenom postupku.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.