• OBJAVLJENO: 06.07.2020.
Usvojen konačan Plan raspodjele sredstava za finansiranje sporta iz javnih sredstava kojima se podstiče obavljanje sportskih djelatnosti na nivou BPK-a Goražde za 2020.godinu
Ove godine prioritet finansiranje tri ženska sportska kluba

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na svojoj posljednoj sjednici, na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport , usvojila je konačan Plan raspodjele sredstava za finansiranje sporta iz javnih sredstava kojima se podstiče obavljanje sportskih djelatnosti na nivou BPK-a Goražde za 2020.godinu, Redovni programi-kvalitetni sport ( priprema i takmičenje), kantonalni savezi, školski sport, sport lica sa invaliditetom.

Plan je usvojen u ukupnom iznosu od 263.882 KM, od čega je sportskim klubovima za pripreme i takmičenja planiran iznos od 197. 682 KM .

Kako ističe ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Arman Bešlija, za redovne programe sportskih klubova ove godine izdvojit će se oko 300.000 KM, što je za 100.000 KM manje u odnosu na prethodnu godinu, a raspodjela sredstava rađena je prema stvarnim potrebama klubova.

„ Imamo naše kriterijume kojima raspodjelujemo sredstva koja i jesu namijenjena za sportske klubove i za sportsku dvoranu u kojoj imaju trening klubovi. U ovo vrijeme korone imali smo otežan rad, totalnu zabranu rada sportskih klubova  i  zbog toga su nastali posebni uslovi i mi smo se prilagodili tome“ –kazao je ministar Bešlija te naglasio da će Ministarstvo dodatno, sa 20 %  od utvrđenih sredstava, finansirati programe tri ženska sportska kluba i to je određeno kao prioritet za ovu godinu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.