• OBJAVLJENO: 07.09.2011.
Pedagoški zavod BPK-a Goražde
Održan seminar za nastavnike

U organizaciji Pedagoškog zavoda Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je  u Osnovnoj školi „Fahrudin Fahro Baščelija“ održan seminar za nastavnike u osnovnim školama o temi „Neverbalna komunikacija u nastavi“.

Pedagoški zavod, u sklopu svojih redovnih aktivnosti, organizuje i edukacije za nastavno osoblje, a prema riječima Emine Hadžić, stručne savjetnice za oblast obrazovanja u Pedagoškom zavodu BPK, cilj današnje edukacije je ostvariti što kvalitetniju komunikaciju nastavnika sa učenicima, a nastavnik je taj koji treba prepoznati temperament učenika i pronaći pravi način komuniciranja sa osobom koju uči i odgaja.

U prošloj sedmici, Pedagoški zavod BPK-a Goražde organizovao je još jednu edukaciju za nastavnike razredne nastave. O temi „Komunikacija i međuljudski odnosi“ predavao je Nijaz Zorlak, stručni savjetnik za oblast obrazovanja u Pedagoškom zavodu BPK.

Edukacije i seminari za nastavnike u osnovnim i srednjim školama, koje organizuje Pedagoški zavod BPK imaju za cilj informisanje i stručno napredovanje nastavnika, te ostvarivanje što bolje saradnje Pedagoškog zavoda sa prosvjetnim radnicima sa područja BPK-a Goražde.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.