• OBJAVLJENO: 29.07.2020.
Povodom smrti federalnog ministra za boračka pitanja Salka Bukvarevića, telegram saučešća uputila premijerka BPK Goražde
Izgubili smo velikog čovjeka i borca za prava boračke populacije

Po saznanju da je na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu jutros od upale izazvane koronavirusom preminuo federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević, premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća uputila je telegram saučešća porodici, premijeru i Vladi Federacije BiH.

U telegramu se između ostalog navodi:

„S nevjericom i velikom tugom primila sam vijest o preranoj smrti dragog prijatelja i kolege, federalnog ministra za boračka pitanja Salka Bukvarevića.

Molim vas da u moje ime i u ime Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, porodici i ministrima u Vladi Federacije prenesete izraze iskrenog saučešća i žalosti zbog nedoknadivog gubitka ovog velikog čovjeka, ministra posvećenog do kraja svom poslu i borbi za prava boračke populacije.

Posebnu brigu vodio je o pravima branilaca i porodicama šehida s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i na tome smo mu iskreno zahvalni.

Rahmetli Salko Bukvarević pobjeđivao je u mnogim životnim bitkama, u ratu i u miru, ali nažalost bitku protiv ove podmukle bolesti nije dobio. Svi mi, a posebno populacija koju je on zastupao i o kojoj se predano brinuo, osjetit ćemo ovaj gubitak“, stoji u telegramu premijerke BPK Goražde Aide Obuće.

Salko Bukvarević je rođen 1967. godine u Kalesiji. Osnovnu školu (1982.) i Visoku tehničku školu za građevinarstvo i geodeziju (1986.) završio je u Tuzli. Godine 1996. stekao je dodiplomsku diplomu na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu u Tuzli, magistrirao je 2004., a na kraju i doktorirao 2011. godine. Izabran je za vanrednog profesora na ovom fakultetu.

Od 2015. obnašao je funkciju ministra za boračka pitanja u Vladi FBiH.
Dobitnik je brojnih priznanja i zahvalnica za vrijeme rata i mira.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.