• OBJAVLJENO: 09.09.2011.
Održan sastanak za menadžmentom privrednih subjekata industrijskih zona „Pobjeda“ i „Vitkovići“
Prioritet izgradnja savremenih saobraćajnica do industrijskih zona


O projektnim idejama za finansiranje iz kreditnih sredstava Razvojne banke Federacije razgovarano je danas na sastanku premijera BPK-a Emira Frašta i ministra za privredu Demira Imamovića sa direktorima goraždanskih privrednih subjekata iz industrijskih zona „Pobjeda“i „Vitkovići“. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Općine Goražde kao i direktorica kantonalne Direkcije cesta Izeta Jahić.

Tom prilikom, iznijet je niz veoma interesantnih prijedloga vezanih za uređenje infrastrukture industrijskih zona, tretmana otpadnih voda, investicija u nove pogone i  zapošljavanje.

Dogovorena su dva prioriteta, odnosno da se krene u pripremu projektne dokumentacije  za izgradnju savremenih saobraćajnica prema naselju Vitkovići i industrijskoj zoni „Pobjeda“, kako bi se omogućila bolja komunikacija i transport roba.

Takođe, razgovarano je i o nephodnosti formiranja projektnog tima koji će za potrebe Vlade BPK-a i privrednih subjekata raditi na pripremi projektne dokumentacije za realizaciju projektnih ideja.

Ministarstvo za privredu podsjeća javna preduzeća, javne ustanove, općine u sastavu BPK-a Goražde, privatna preduzeća, nevladine organizacije i građane da je 16.septembar 2011.godine krajnji rok za dostavljanje projektnih ideja za finansiranje iz kreditnih sredstava Razvojne banke Federacije BiH.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.