• OBJAVLJENO: 13.09.2011.
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Pokrenut postupak pregovora sa privrednim društvom „Emka Bosnia“ d.o.o. Goražde

Na zahtjev Ministarstva za privredu, Vlada Bosansko-podrinjskog Goražde danas je održala 24.redovnu sjednicu. Na sjednici koja je imala dvije tačke dnevnog reda donesena je još jedna veoma bitna odluka koja će, ako sve bude u redu, rezultirati novim investicijama i novim radnim mjestima u oblasti auto-industrije na lokalitetu industrijske zone u Vitkovićima.

Nakon što je usvojila Izmjene i dopune Plana raspolaganja nepokretnom i pokretnom imovinom koja se ne koristi za 2011. godinu, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na današnjoj sjednici pokrenula je  postupak  pregovora  sa privrednim  društvom  „Emka  Bosnia“ d.o.o.  Goražde  o  sklapanju  specijalne  pogodbe  za  imovinu  definisanu u  LOT-ovima 3.,4. i 7., iz Plana  raspolaganja  nepokretnom  i  pokretnom  imovinom.  Ovim zaključkom formiran je i pregovarački tim od pet članova, koji će izvršiće  pregovore  sa  privrednim  društvom  „Emka – Bosnia“ d.o.o.  Goražde.

Pregovori sa ovim privrednim društvom počinju sutra, nakon obilaska imovine na lokalitetu Vitkovića koja će biti predmet pogodbe.

Ako se pregovori okončaju pozitivno, firma “Emka Bosnia” otvoriće na lokalitetu industrijske zone uVitkovićima novi pogon za proizvodnju auto-dijelova u kojem bi se uposlilo preko 200 radnika.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.