• OBJAVLJENO: 19.09.2020.
Poklon Vlade građanima BPK Goražde povodom Dana Kantona
Drive-in Cinema u Goraždu, posjetioci uživali u filmu “Baby Driver”

Oko 100 automobila i više od 200 gledalaca doprinijeli su sjajnoj filmskoj večeri i vrhunskoj atmosferi

Kino za auta, CINEA Drive-in Cinema, prvi put je organiziran u Goraždu kao svojevrstan poklon ljubiteljima filma uz 18. septembar, Dan Bosansko-podrinjskog kantona i grada Goražda, pa je veliki broj zainteresiranih u toj projekciji uživao besplatno, jer je organizirana pod pokroviteljstvom Vlade BPK Goražde.

Filmu su prethodili druženja i razgovori gostiju te kratka zabava uz muziku, uz poštivanje svih mjera opreza zbog epidemiološke situacije.

Kako navode organizatori, da je Drive-in Cinema Goražde u potpunosti opravdan projekt svjedoči i broj gostiju, ali i velika zainteresiranost publike te kantonalnih vlasti da se tradicija i promocija filmske umjetnosti u Goraždu održi.

“Goražde je prva stanica ove turneje i zaista zahvalnost svima koji su omogućili besplatnu projekciju u okviru obilježavanja Dana BPK i grada Goražda. Drago mi je da smo uspjeli u tome, a “Baby Driver” je jedan od najboljih akcionih filmova koji ima bogat festivalski život. U Goraždu je ovo prvi put da se organizuje jedan potpuno novi koncept gledanja filma koji ni kiša ni vjetar ne može omesti. Bila je zaista velika zaintersovanost tako da smo na jednom sastanku koji smo imali sa ministrom kulture dogovorili da to bude tek početak i najava novog kino koncepta u Goraždu, tako da će ovaj grad biti naša stalna lokacija za prikazivanje filmova”, izjavio je Kenan Musić, organizator projekcije.

Drive-in Cinema program naišao je na veliko zanimanje publike širom BiH te je pokrenuta platforma CINEA Film Expereience, koja će osim u gradu na Drini, prva kina za auta organizirati i u Zenici od 25. do 27. septembra i Mostaru od 1. do 4. oktobra.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.