• OBJAVLJENO: 15.01.2021.
Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde upriličila prvi zvanični sastanak sa novoimenovanim gradonačelnikom Grada Goražde
Razgovarano o realizaciji najznačajnijih projekata za građane našeg kantona

Prvi zvanični sastanak sa novoimenovanim gradonačelnikom Grada Goražde Ernestom Imamovićem upriličila je danas premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća, a sastanku su prisustvovali i ministri u Vladi BPK Goražde te pomoćnici gradonačelnika Grada Goražde.

Na sastanku je razgovarano o zajedničkim aktivnostima Vlade BPK Goražde i Grada Goražde po pitanju, realizacije najznačajnijih projekata za građane našeg kantona  koji će se finansirati iz budžeta Grada i Kantona kao i saradnji na realizaciji projekata koji će biti delegirani prema višim nivoima vlasti.

Današnji sastanak ocijenjen je veoma konstruktivnim, iz razloga što je BPK Goražde i Grad Goražde u fazi izrade budžeta za 2021.godinu.

„Posla je puno ispred nas, nećemo moći sve isfinansirati iz vlastitih sredstava iz razloga koji je već poznat a to je da je budžet BPK Goražde, kao i budžet Grada Goražde pretrpio puno posljedica uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19. Na osnovu sporazuma koji imamo zajednički ćemo nastupati kako prema Kantonu Sarajevo, tako i prema federalnim nivoima vlasti s ciljem obezbjeđenja finansijskih sredstva za realizaciju najznačajnijih projekata, tako da sam uvjerena da ćemo jednom zajedničkom i novom energijom realizirati dosta projekata koji će biti u interesu građana BPK Goražde. Tu se prije svega misli na nastavak projekta kada je u pitanju zamjena potisnog cjevovoda, zatim jednog od gorućih problema Grada Goražde a to je pitanje gradske deponije, a podrška neće izostati ni u infrastrukturi sporta te kulturnim dešavanjima“-ovom prilikom kazala je premijerka BPK Goražde, ističući značaj dobre saradnje između BPK Goražde i Gradske uprave Grada Goražde.

Kako je istaknuto, jedan od gorućih problema sa kojim se susreće Grad Goražde jeste izgradnja gradske deponije, čije ne rješavanje predstavlja veliki roblem po zdravlje stanovništva BPK Goražde.

„Premijerka i ja kao gradonačelnik Grada Goražde u narednom periodu ćemo zajedničkim aktivnostima što prije nastojati da riješimo problem gradske deponije. To je nažalost jedna aktivnost koja se sprovodi od 2008.godine, o kojoj je bilo obećanje i  okolnih gradova iz Republike  Srpske, ali završeno na kraju nije.  Uz javnu  i transparentnu politiku prema građanima Grada Goražda koju ću voditi, smatram da ćemo moći učestvovati u nizu aktivnosti koje će voditi ka rješavanju gorućih problema, a  konkretne prijedloge ću ponuditi građanima na odlučivanje“-riječi su gradonačelnika Grada Goražde Ernesta Imamovića.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.