• OBJAVLJENO: 21.01.2021.
Štab civilne zaštite BPK Goražde održao 14.redovnu sjednicu
Usvojen Program rada za 2021.godinu

Nakon primanja k znanju Izvještaja o realizaciji zaključaka sa 13.redovne sjednice, Štab civilne zaštite Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na jučerašnjoj 14.redovnoj sjednici razmatrao je Informaciju o trenutnom stanju na području Bosansko-podrinjskog kantona sa aspekta ugroženosti od pandemije koronavirusa, o čemu je ih je informisao Eniz Halilović, predsjedavajući Kriznog štaba Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice BPk Goražde.

Kantonalni štab civilne zaštite dao je pozitivno mišljenje na nacrte Zakona o Kantonalnoj upravi za civilnu zaštitu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Programa razvoja zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća BPK Goražde za period od 2021. do 2026.godine te zadužio Kantonalnu upravu CZ da ih dostavi Vladi Bosansko-podrinjskog kantona u dalju proceduru.

Na sjednici je razmatrana je i primljena k znanju Informacija o pojava opasnosti od prirodnih i drugih nesreća na području BPK Goražde za period od 24.11.2020.godine do 15.01.2021.godine.

Nakon razmatranja, Štab civilne zaštite BPK Goražde usvojio je i svoj Program rada za 2021.godinu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.