• OBJAVLJENO: 20.03.2023.
Uprava policije informacija za period od 17.03. do 20.03.2023.godine.

Za dane vikenda  na području  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u ulici 1. Slavne višegradske  brigade – Grad Goražde, dogodila se saobraćajana nezgoda, sa materijanom štetom bez povrijeđenih lica. Protiv vozača koji je prouzrokovao saobraćajnu nezgodu bit će poduzete  Zakonom predviđene mjere i radnje.

U  mjestu Hrenovica, Općina  Pale u FBiH, od strane NN lica otuđen jedan ventilator iz jedne pilane za odsis drvene pilote i 1,5 m3 bukove daske. Upoznat je  dežurni  Kantonani  tužilac koji je događaj  kvalifikovao kao krivično djelo “Krađa” iz člana 286.KZ F BiH. Dalji rad na dokumentovanju djela je u toku.

U ulici Ruždije Islamagića i ulici  Zaima Imamovića – Grad Goražde, registrovana su dva krivična djela “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz čl.239. stav 3. KZ F BiH, koja su počinila dva lica iz Goražda.

U ulici Muhidina Mašića Munje – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, lišili su slobode jedno lice iz Goražda, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 1,54 g/kg, te je isti smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde, gdje je pomenutom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

U ulici Ušanovića – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK- a Goražde prilikom kontrole jednog putničkog motornog vozila bez registarskih oznaka, kojim je upravljalo jedno lice iz Goražda, pregledom vozila vozila u kaseti  je pronađeno  8 patrona za lovačku pušku,kalibar 12 mm i 9 metaka, kalibar  7,9 mm  i  ispod poklopca motora pronađena lovačka puška marke “Baikal” u futroli. Uviđaj na licu mjesta izvršio istražitelj Policijske stanice Goražde i kriminalistički tehničar  Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde. Pomenuto lice pozvano je  do službenih prostorija MUP-a BPK-a Goražde,te je od istog  oduzeto: lovačka puška marke “Baikal”,kalibar 12/76  , lovački karabin “Kranj”,kalibar 8×57 sa oružanim listovima , 8 patrona za lovačku pušku,kalibar 12 mm i 9 metaka, kalibar 7,9 mm .Protiv  navedenog lica naknadno će biti poduzete  zakonske mjere.

U ulici Seada Sofovića Sofe – Grad Goražde, u prostorijama Internacionalnog univerziteta u Goraždu  registrovan je požar.  Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je utvrdila da je požar lokalizovan od strane PVJ Goražde te da je ovom prilikom pričinjena materijalna šteta i da nema povrijeđenih lica. Uviđaj izvršili službenici Sektora kriminalističke policije i službenici PPZ  K MUP-a Goražde. Rad na dokumentovanju događaja u toku.

U  ulici 31.Drinske brigade – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde  izvršili sue  zaustavljanje i kontrolu nad “VW kombi” kojim je upravljalo jedno lice  iz Goražda, gdje je isti prevozio ogrijevno drvo bez potrebne dokumentacije. Vozilo je isključeno iz saobraćaja, a  službenik Kantonalne uprave za šumarsto BPK-a Goražde  preuzet će  dalji rad iz svoje nadležnosti.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.