OŠ „Husein ef. Đozo”

OŠ „Husein ef. Đozo“
Seada Sofovića Sofe br.4
Direktor: Halida Kurtović
Sekretar: Aida Čengić
Tel.: 038/ 22 12 15
https://www.facebook.com/

os-husein-ef-dozo_resize.jpg

Zgradu u kojoj se nalazi osnovna škola „Husein ef Đozo“ sagradila je 1886. godine Austro-Ugarska za potrebe svoje vojske. Vremenom je mijenjala namjenu, ali stari je građani pamte najviše kao Dom zdravlja ili „Staru bolnicu“, kako su je nazivali. Osnovna škola se u ovoj zgradi nalazi od 1973. godine.

Dan škole „Husein ef. Đozo“, svečano se obilježava 6. aprila, sportskim takmičenjima, izložbama učeničkih radova u prostorijama škole, kulturno-zabavnim programima, te drugim aktivnostima u kojima svoje učešće rado uzimaju nastavnici zajedno sa učenicima i njihovim roditeljima.

Škola se može pohvaliti odličnim rezultatima na svim nivoima takmičenja. Na kantonalnim i federalnim takmičenjima, dugi niz godina, osvaja I, II, III mjesta iz gotovo svih nastavnih predmeta. Učestvuje na svim konkursima, kako kantonalnim tako i federalnim, te osvaja mnogo nagrada i priznanja literarnih i likovnih radova, te nagrada iz drugih oblasti. Učenici ove škole učestvuju na svim sportskim takmičenjima gdje osvajaju zapažene rezultate. Prolaznost škole je već dugo godina 100.

Školski prostor i u ovoj školskoj godini je maksimalno iskorišten te je cjelokupna nastava organizovana u zgradi škole. Škola raspolaže sa 16 učionica, 5 kabineta opremljenih za nastavu devetogodišnjeg obrazovanja, kabinetom informatike, kabinetom tehničkog odgoja, fiskulturnom salom i dvorištem. Škola raspolaže i sa jednom zbornicom, 4 kancelarije i bibliotekom. Sva raspoloživa nastavna sredstva i pomagala stavljena su u učionice, kabinete i zbornicu kako bi u svakom trenutku bila na dohvat nastavnicima i učenicima, te ostalim zaposlenim.

Galerija slika:


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.