• OBJAVLJENO: 16.11.2022.
1. vanredna sjednica
Predsjedavajući Skupštine BPK-a za mandatara Vlade BPK Goražde imenovao Edina Ćulova

Novi saziv Skupštine BPK Goražde danas je održao prvu vanrednu sjednicu kojoj je prisustvovalo 15 poslanika.

Predsjedavajući Skupštine BPK-a Muradif Kanlić za mandatara Vlade BPK Goražde, na prijedlog stranke Novi početak , imenovao je Edina Ćulova.

Na početku sjednice, kod utvrđivanja dnevnog reda zastupnica Daliborka Milović  obavijestila je Skupštinu o molbi koja je, kako je kazala, upućena iz Ureda visokog predstavnika u BiH, da se vanredno zasjedanje prolongira jer je u toku donošenje odluke na temelju dopisa sekretara skupštine, a u vezi s održavanjem konstituirajuće sjednice, međutim to nije učinjeno.

Nije prihvaćen ni njen prijedlog da se u dnevni red uvrsti informacija o nastavku održavanja konstituirajuće sjednice, na kojoj je, kako je kazala, grubo prekršen Poslovnik Skupštine i Ustav BPK Goražde.

Na sjednici je prihvaćena ostavka premijerke BPK Goražde Aide Obuća i ministra zdravstva, socijalne politike i raseljenih lica Eniza Halilovića te usvojena odluka o ograničenju rada Vlade u tehničkom mandatu. Također, na  sjednici je utvrđen novi termin za dostavljanje kandidatskih listi za Dom naroda Parlamenta FBIH,  a to je 17. novembar 2022.godine do 16 sati.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.