• OBJAVLJENO: 24.11.2022.
Konstituirajuća sjednica-drugi nastavak
Izvršen izbor kandidata za Dom naroda Parlamenta FBiH

DNEVNI RED

 

1. Izbor delegata iz Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Na nastavku konstituirajuće sjednice Skupštine  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde izvršen je izbor kandidata za Dom naroda Parlamenta FBiH.

Nakon usvajanja predloženog dnevnog reda, Skupština je, na prijedlog predsjedavajućeg usvojila zaključak o formiranju Komisije za provođenje procedure izbora delegata u Dom naroda, za čijeg predsjednika, odnosno članove su izabrani poslanici Muradif Kanlić (SBB), Amar Imamović (NIP) i Berina Fejzić (BNS).

Prije početka glasanja, obavljen je žrijeb kako bi se utvrdio redoslijed lista sa imenima kandidata na glasačkim listićima te je obavljeno tajno glasanje za izbor delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Po završenom prebrojavanju glasova, utvrđeno je da su kao delegati u Domu naroda izabrani poslanici Nezim Alagić (NIP) iz reda bošnjačkog naroda, iz reda hrvatskog naroda Berina Fejzić (BNS) dok je ispred kluba Srba neizvjesno s obzirom da su delegirane poslanice Daliborka Milović i Branka Cvijetić imale po jedan glas.

Kada je riječ o predloženim kandidatima iz reda reda Bošnjaka, poslanica Aida Obuća imala je sedam glasova, dok je poslanik Damir Žuga imao šest.

Skupština je usvojila i Izvještaj o radu komisije na današnjem zasjedanju, koji će zajedno sa izbornim materijalom biti dostavljen Centranoj izbornoj komisiji BiH.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.