• OBJAVLJENO: 23.12.2022.
2. vanredna sjednica
Usvojen rebalans Budžeta BPK Goražde za 2022. godinu

D n e v n i  r e d

1. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2022. godinu,

2. Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2022. godinu.

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na današnjoj 2. vanrednoj sjednici jednoglasno je usvojila izmjene i dopune Budžeta BPK za 2022. godinu,.

Rebalansirani budžet usvojen je u iznosu od 48.391.494,00 KM što je za 3% više u odnosu na tekući Budžet za 2022. godinu. Kako je istaknuto , prilikom izrade prijedloga  uvaženi su zahtjevi za neophodnim sredstvima radi isplate jednokratne novčane pomoći budžetskim korisnicima, odnosno kako bi se  ispoštovala Uredba o pomoći stanovništvu usljed rasta indexa potrošačkih cijena. Rebalansom su obezbijeđena sredstva i za implementaciju  Zakona o socijalnoj zaštiti do kraja tekuće godine,  kroz budžet JU Centar za socijalni rad, koji je uvećan radi isplata naknada nezaposlenim i zaposlenim porodiljama.

Na današnjem zasjedanju usvojene su izmjene i dopune finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK Goražde za 2022.godinu. u iznosu od 22.084.416,00 KM.  a osim uravnoteženja prihoda i rashoda ostvarenih u ovoj godini, njime su odlukom Upravnog odbora Zavoda utvrđena i sredstva za finansiranje  jednokratne pomoći uposlenicima u javnih zdravstvenim ustanovama BPK Goražde.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.