• OBJAVLJENO: 08.05.2023.
10. TELEFONSKA SJEDNICA
Ministarstvo za boračka pitanja BPK Goražde izdvojit će 9.400 KM na ime pomoći dobitnicima najvećih ratnih priznanja i članova njihovih porodica

Dnevni  red

 1. Razmatranje prijedloga Odluke o odobravanju službenog putovanja u Republiku Srbiju /Zlatibor/ nastavnici praktične nastave u JU SSŠ „Džemal Bijedić“ Goražde Jamak Aneli, te učenicima imenovane škole.

2. Razmatranje prijedloga Odluke o odobravanju novčanih sredstava na ime jednokratnog novčanog primanja (hedije) dobitnika najvećih ratnih priznanja i članova njihovih porodica sa prostora BPK-a Goražde za 2023.godinu.

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na 10. telefonskoj sjednici, na prijedlog Ministarstva za obrzazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport dala je saglasnost na Odluku o odobravanju službenog putovanja u Republiku Srbiju /Zlatibor/,  nastavnici praktične nastave u JU SSŠ „Džemal Bijedić“ Goražde Jamak Aneli, te učenicima imenovane škole.

Službeno putovanje koje će biti realizovano u periodu od 10. do  11.maja.2023. godine, odobreno  je na osnovu  poziva za svečano predstavljanje IPA  projekta „Podrška za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja – ENHANCE”.

Saglasnost je data i na odluku o odobravanju novčanih sredstava na ime jednokratnog novčanog primanja (hedije) za dobitnike najvećih ratnih priznanja i članova njihovih porodica sa prostora BPK Goražde za 2023.godinu. Za realizaciju ove odluke odobrena su finansijska sredstva u iznosu od  9.400KM, a sredstva su obezbjeđena u budžetu Ministarstva za boračka pitanja BPK Goražde.

 


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.