• OBJAVLJENO: 04.05.2021.
Iz Skupštine BPK Goražde
Zasjedala Ustavna i zakonodavno-pravna komisija

Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na 16. redovnoj sjednici održanoj danas,  razmatrala je materijale za 16. redovnu sjednicu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona.

Nakon razmatranja prijedloga Zakona o kumunalnim djelatnostima, Komisija svojim zaključkom predlaže Skupštini da vodi raspravu o istom.

Na sjednici je razmatran i nacrt Zakona o Kantonalnoj upravi za civilnu zaštitu BPK Goražde te nacrt Zakona o nadležnostima organa vlasti BPK Goražde u oblasti zaštite i spašavanja ljudi i  materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, a svojim zaključkom Komisija je predložila Skupštini da utvrdi ove nacrte te uputi u proceduru javnih rasprava. Javne rasprave u Gradu Goražde te općinama Pale i Foča u FBiH roku od 60 dana sprovest će Kantonalna uprava za civilnu zaštitu, u saradnji sa Ustavnom i zakonodavnom-pravnom komisijom Skupštine BPK Goražde.

Također, na današnjoj sjednici razmatran je i Prijedlog Strategije razvoja sporta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, „SPORT KAKAV TREBAMO“, te upućen prijedlog prema Skupštini BPK Goražde da vodi raspravu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.