• OBJAVLJENO: 04.05.2021.
Zasjedao Kolegij Skupštine BPK Goražde
Dopunjen dnevni red 16. redovne sjednice Skupštine koja je zakazana za sutra

Kolegij Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na sjednici održanoj danas utvrdio je dnevni red 16. redovne sjednice Skupštine BPK Goražde koja je zakazana za 05. maj. 2021. godine, sa početkom u 10:00 sati.

Osim Informacije o poduzetim mjerama i aktivnostima vezanim za pandemiju korona virusa (COVID-19) te Inicijative za promjenu Ustava Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na dnevnom redu je i Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o komunalnim djelatnostima te nacrti Zakona  o Kantonalnoj upravi za civilnu zaštitu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Zakona o nadležnostima organa vlasti Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u oblasti zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, te Prijedlog Strategije razvoja sporta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde „SPORT KAKAV TREBAMO“.

Pod tačkom dnevnog reda izbori i imenovanja, predviđeno je razmatranje prijedloga Odluke o razrješenju člana Ustavne i zakonodavno-pravne komisije Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Prijedlog Odluke o razrješenju člana Komisije za obrazovanje, nauku, kulturu, kulturno-historijsko naslijeđe, sport i  informisanje Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izboru stalnih i povremenih radnih tijela Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Prijedlog Odluke o potvrđivanju Odluke premijera  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde o prihvatanju ostavke ministra unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Prijedlog Odluke o potvrđivanju Odluke premijera Bosansko-podrinjskog kantona Goražde o imenovanju ministra unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Na dnevnom redu je i Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Direkcije za ceste Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2020. godinu, Izvještaj o radu Nezavisnog odbora za period 01.08.2020-31.01.2021. godine, Izvještaj o dodijeljenim koncesijama i efektima od koncesija za 2019. godinu te Informacija o uspostavi Registra udruženja građana na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.