• OBJAVLJENO: 09.12.2005.
Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ donirano 5000 litara lož-ulja!


Javno preduzeće „Sportsko privredni kulturni centar“ Goražde dobilo je od Vlade BPK-a Goražde i kantonalne Direkcije za robne rezerve donaciju od 5000 litara lož-ulja za zagrijavanje Gradske sportske dvorane „Mirsad Hurić“.
Donaciju direktoru ovog javnog preduzeća Mensuru Ćuroviću Roki uručio je 08.12.2005.godine Premijer BPK-a Goražde Salko Obhođaš, a ovom činu prisustvovali su između ostalih: ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Emira Drakovac, direktor kantonalne Direkcije robnih rezervi Asim Vilić, kao i predsjednik Upravnog odbora J.P. Privredno sportski kulturni centar Rasim Imširević.

Ono što je zvaničnike Vlade BPK-a Goražde nagnalo na ovu vrstu pomoći jeste poboljšanje uslova za rad i trening goraždanskih sportista, a prvenstveno učenika obrazovnih institucija koji u Gradskoj dvorani imaju redovnu nastavu iz fizičkog vaspitanja, a koja je u ovim hladnim zimskim danima bez grijanja skoro nemoguća.
Izražavajući nadu da će im ova donacija donekle ublažiti probleme sa grijanjem,
Premijer Obhođaš čestitao je direktoru Ćuroviću na uspjesima koje postiže kao menadžer ovog preduzeća, ali i kao rukovodilac karataškog kluba koji okuplja veliki broj goraždanskih mladih, a posebno kao trener državne reprezentacije što je velika čast, kako njemu, tako i ovom gradu i Kantonu.
„Goraždanska publika najbolja je publika u našoj zemlji i ne smijemo dozvoliti da se gledaoci na prvenstvenim i drugim utakmicama mrznu zbog nedostatka grijanja“- naglasio je Premijer, koji je najavio da će Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta u budžetu za iduću godinu, pored redovnih sredstava koji se izdvajaju za sportske klubove na području ovog kantona, planirati sredstva u iznosu od 100.000,00 KM za vrhunski sport, odnosno, za finansiranje sportskih klubova u Premijer ligi.
Ovom prilikom razgovarano je i o mogućnostima za trajno rješavanje problema grijanja, kako Gradske dvorane, tako i škola u njenoj blizini, o predstojećim Sandžačkim igrama u Goraždu, kao i o drugim vrstama pomoći ovom javnom preduzeću, a nakon toga Premijer Obhođaš sa saradnicima i svojim domaćinima obišao je prostor male sale gdje su u toku završni radovi na njenoj rekonstrukciji.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.