• OBJAVLJENO: 21.05.2021.
Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde posjetila JU Dom zdravlja "Prača"
Upućena zahvalnost Vladi BPK na značajnoj podršci koju pruža ovoj zdravstvenoj ustanovi

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća posjetila je danas JU Dom zdravlja „Prača“. Prilikom susreta  sa v.d. direktoricom Aldijanom Drakovac, između ostalog, razgovarano je o problematici s kojom se susreće ova ustanova te projektima koji su implementirani uz podršku Vlade BPK Goražde.

U borbi protiv pandemije virusa COVID-19 Vlada BPK Goražde je ovoj zdravstvenoj ustanovi pružila značajnu podršku u vidu nabavke medicinske i zaštitne opreme. Kako je ovom prilikom naglašeno, podrška neće izostati ni u narednom  u narednom periodu, u skladu sa potrebama kako bi se adekvatno moglo odgovoriti na eventualni četvrti val koji se najavljuje.

Ovom prilikom, v.d. direktorica Drakovac uputila je riječi zahvalnosti Vlade BPK Goražde koja je uz svu podršku u borbi protiv pandemije virusa izdvojila sredstva za nabavku neophodnog hematološkog aparata za krvnu sliku. Također, istaknula je značaj imunizacije stanovništva ove lokalne zajednice, te zadovoljstvo što se u skladu sa planom vakcinacije one redovno distribuiraju u ovu zdravstvenu ustanovu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.