• OBJAVLJENO: 20.12.2005.
Kantonalni zvaničnici sastali se sa menadžmentom njemačke firme PVM-Elsner

Interesovanje za investicione projekte!

Predstavnici Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, predvođeni Premijerom mr. Salkom Obhođašem sastali su se 15.12.2005.godine u Sarajevu sa menadžmentom njemačke firme PVM ELSNER kako bi započeli razgovore o investicionim ulaganjima u ovaj kanton i ponudili prioritetne projekte na razmatranje.

Sastanku je prisustvovao vlasnik ove renomirane firme Mario Elsner koji je ovom prilikom izrazio svoje zadovoljstvo iskazanim interesovanjem najviših zvaničnika Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za poslovanje njegove firme u BiH. Firma PVM – Elsner , projektovanje i menadžement za građevinarstvo i saobraćajne sisteme vrlo uspješno djeluje u Njemačkoj i u inostranstvu, a područje njenog rada proteže se na saobraćaj, infrastrukturu, zaštitu okoline, energetiku, privatizaciju, humanitarnu pomoć i poljoprivredu. Svoje predstavništvo ova firma uskoro će imati i u Bosni i Hercegovini.
Razgovor u Sarajevu bio je informativnog karakatera s ciljem obostranog upoznavanja, a tom prilikom, menadžerima ove firme ponuđeni su na razmatranje naši najprioritetniji projekti, od kojih se svakako izdvajaju: projekt izgradnje tunela ispod Hranjena, kao i projekti izgradnje malih hidroelektrana.
Konkretniji razgovori oko ovih i drugih projekta započeće već 06.januara 2006. godine za kada je najavljen dolazak vlasnika i menadžera firme PVM – Elsner u Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.