• OBJAVLJENO: 11.06.2021.
U okviru manifestacije "Grebak - put života"
Brojne delegacije položile cvijeće na spomen obilježje na platou Grepka

U sklopu održavanja manifestacije „Grebak put života“, brojne delegacije Bosansko-podrinjskog kantona  i grada Goražda, te općine Foča u FBIH, predvođene predsjedavajućom Skupštine i premijerkom BPK Goražde Aidom Sirbubalo i Aidom Obućom te gradonačelnikom Ernestom Imamovićem i načelnikom Mujom Sofradžijom , uz predstavnike Koordinacije  boračkih udruženja, goraždanskog Muftijstva te predstavnika Federalnog ministarstva za pitanja boraca, položili su danas cvijeće na spomen obilježje na platou Grepka.

Delegacije su obišle i  šehidsko mezarje na ovom području, te iskazali dužno poštovanje svim poginulim borcima ovog kraja, te ukazali na značaj Grepka u ratnom periodu za opkoljeno Goražde.

Time je nastavljen program obilježavanja manifestacije” Grebak-put života” kao svjedočanstva o stradanjima i herojstvu naroda Gornjeg podrinja. Grebak je u ratnom periodu bio od strateške važnosti za opstanak opkoljenog Goražda i jedina veza ovoga grada sa slobodnom teritorijom .

Prema Grepku će sutra  krenuti i goraždanski planinari u čijoj organizaciji se održava 25. Memorijalni ljetni pohod “Grebak put života”. Dio manifestacije posvećene sjećanju na put spasa bit će organizovan i u Orahovicama gdje će se sutra okupiti i šehidske porodice.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.