• OBJAVLJENO: 13.07.2021.
Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Uspjeli u namjeri da sve svoje policajce i uposlenike vakcinišu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde obezbijedilo je potrebne doze za imunizaciju oko 200 uposlenika Ministarstva i Uprave policije našeg kantona, potvrdio je na današnjoj press konferenciji ministar Armin Mandžo.

Prema riječima ministra Mandža, to je bilo neophodno zbog povećanog broja oboljelih od virusa COVID-19 i pogoršane epidemiološke situacije, posebno u mjesecu martu i aprilu ove godine kada je više od dvadeset pripadnika policije imalo teži oblik oboljenja, dok je jedan od posljedica oboljenja, nažalost, preminuo.

Posredstvom Ministarstva sigurnosti BiH, u junu mjesecu obezbijeđeno je 220 vakcina za Ministarstvo  unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona.

„Izvršili smo vakcinizaciju preko 70 uposlenika Ministarstva za unutrašnje poslove i Uprave policije, od toga 20 vakcina bilo je marke Pfizer, a 200 vakcina Sinovac. Vakcinacija se odvijala u dvije ture. Danas, u drugoj turi uposlenici ovog ministarstva revakcinišu se u Sarajevu u Zetri i sa tom revakcinacijom zatvaramo taj jedan lanac imunizacije uposlenika Uprave policije i Ministarstva za unutrašnje poslova“,“ izjavio je ministar Mandžo.

Ističe da je Ministarstvo unutrašnjih poslova BPK jedina institucija vlasti koja je vakcinacijom i revakcinacijom obuhvatila sve uposlenike, te da se nije vakcinisao samo mali broj onih koji su preležali koronu i samim tim nisu bili u potrebi da prime vakcinu.

Što se tiče najavljenog novog vala virusa COVID-19, ministar Mandžo naglašava da što se tiče Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova da su poduzeli sve preventivne mjere. Na snazi su još uvijek mjere kriznih štabova, a to su mjere poštivanja fizičke distance, nošenje maske u zatvorenom prostoru i Ministarstvo, ističe ministar, poštuje sve naredbe i pravila i trudi se da se maksimalno zaštite svi uposlenici i policajci koji su najviše izloženi kontaktu sa drugim građanima. Takođe, obezbjeđena su sredstva za sprječavanje i zaštitu od korona virusa ( maske, rukavice, sredstva za dezinfekciju) i redovno se koriste te ako dođe do novog vala spremno će ga dočekati.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.