• OBJAVLJENO: 19.07.2021.
Zasjedao Kolegij Skupštine BPK-a Goražde
Zakazana 19.redovna sjednica Skupštine BPK Goražde

Kolegij Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na sjednici održanoj danas utvrdio je dnevni red i termin održavanja 19. redovne sjednice Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Sjednica će se održati 27. jula 2021.godine sa početkom u 10.00 sati. Kolegiju je prisustvovala i premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Prema dnevnom redu planirano je razmatranje nacrta Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, nacrta Zakona o robnim rezervama Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, prijedlog Odluke o organizacijama kulture naroda Bosne i Hercegovine od posebnog značaja za Bosansko-podrinjski kanton Goražde te Izvještaj o provedenim aktivnostima na izgradnji, održavanju, sanaciji i rekonstrukciji regionalnih cesta i mostova na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u 2020. godini.

Na dnevom redu je Izvještaj o radu Javnog preduzeća Bosansko-podrinjske šume d.o.o. za period 01.01.-31.12.2020. godine, te Izvještaj o radu Javnog preduzeća Radio-televizija BPK Goražde d.o.o. za period 01.01.-31.12.2020. godine i Godišnji obračun Javnog preduzeća Radio-televizija BPK Goražde d.o.o. za period 01.01.-31.12.2020. godine, te  izvještaji o radu svih osnovnih i srednjh škola na području BPK Goražde za 2019. i 2020. godinu.

Također, kako je utvrđeno dnevnim redom biće razmatrana Informacija  o stanju poljoprivrede i ruralne infrastrukture na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2020. godinu, Prijedlog Rezolucije o zaštiti i unaprijeđenju kvalitete zraka u zatvorenom prostoru u Bosansko-porinjskom kantonu Goražde i Prijedlog Deklaracije o zaštiti rijeka u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

Do kraja zasjedanja, Kolegij Skupštine BPK Goražde je donio zaključak kojim se sugeriše Zavodu za javno zdravstvo BPK Goražde da u prioritete za vakcinaciju uvrsti i prosvjetne radnike kako bi se isti vakcinisali prije početka školske 2021./22. godine.

Ovom prilikom Kolegij Skupštine je uputio čestitku građanima BPK povodom nastupajućeg Kurban-bajrama

POZIV ZA 19. REDOVNU SJEDNICU , JULA 2021. GODINE (1)

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.