• OBJAVLJENO: 18.08.2021.
Press konferencija ministra za finansije BPK Goražde
Tema-izvještaj o izvršenju Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za prvih šest mjeseci tekuće godine

O Izvještaju o izvršenju Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za prvih šest mjeseci tekuće godine, koji je nedavno usvojila Vlada BPK Goražde na današnjoj press konferenciji govorio je ministar za finansije Esad Kanlić.

Prihodi u Budžetu BPK Goražde u prvih šest mjeseci 2021. godine ostvareni su u iznosu od 19. 579.614 KM, što predstavlja blagi rast u odnosu na 2020. godinu, ali ni približan prihod nije u odnosu na 2019. godinu.

„Finansijska sredstva iz budžeta većinom se troše prioritetno po Zakonu o izvršenju budžeta BPK Goražde za 2021. godinu te socijalna davanja i boračko-egzistenicjalnu naknadu, bez zakašnjenja.  Nadamo se da ćemo do kraja ove godine okončati i dva velika kapitalna projekta, a to su uspostava Hemodijaliznog centra pri JZU „Kantonalna bolnica“ te projekat izgradnje i rekonstrukcije  Centralnog spomen obilježju braniteljima Goražda koji je započeo još 2018. godine“.

Što se tiče  podrške  našem kantonu sa viših nivoa vlasti, prema riječima ministra Kanlića, sredstva za 2021. godinu još uvijek nisu doznačena, a nadati se da će prilikom raspodjele biti u onom iznosu kao i 2020. godine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.