• OBJAVLJENO: 25.08.2021.
U općini Foča u FBiH
Potpisani ugovori o dodjeli sredstava na ime naknada šteta nastalih usljed poplava u februaru mjesecu ove godine

Ugovore o dodjeli sredstava na ime naknada šteta nastalih usljed poplava koje su zadesile stanovnike općine Foča u FBiH u februaru mjesecu ove godine sa korisinicima potpisao je danas načelnik ove lokalne zajednice Mujo Sofradžija.

Potpisivanju ugovora prisustvovale su i premijerka BPK Goražde Aida Obuća i predsjedavajuća Skupštine Aida Sirbubalo, koja ujedno obavlja funkciju komandanta Kantonalnog štaba civilne zaštite te ministar za finansije Esad Kanlić.

Za sanaciju šteta korisnicima putem javnog poziva, u skladu sa Odlukom o postupku i kriterijima za dodjelu pomoći iz sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća te Programa utroška i Plana korištenja tih sredstava u 2021. godini, Vlada BPK Goražde općini Foča u FBiH  izdvojila je finansijska sredstva u iznosu od 10.000 KM.

Prema riječima načelnika Sofradžije, ova lokalna zajednica po prvi put imala je priliku da simbolično izvrši nadoknadu štete, a to pravo ostvarilo je oko 15 korisnika. Iznos dodijeljenih sredstava zavisio je od visine procjenjene štete, a prema najavama, uskoro slijedi raspisivanje tendera za sanaciju lokalnih puteva od poplava te sanaciju mosta u Fočanskoj Jabuci.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.