• OBJAVLJENO: 16.01.2006.
Potpisivanjem anex-a ugovora završava se četvrta faza vodosnabdijevanja Goražda
JKP „6.mart“ gradi rezervoar u Vitkovićima

6_mart_big2

U kabinetu premijera Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Salka Obhođaša 13.01.2006.godine izvršeno je potpisivanje anex-a Ugovora o izvođenju radova na projektu „Vodosnabdijevanja Goražda, faza IV- crpna stanica sa potisnim cjevovodom iz rezervoara Površnica i rezervoara Rorovi„.

Anex ovog ugovora, kojim je predviđena izgradnja pristupnog puta i rezervoara u Vitkovićima kapaciteta 300 mł, u vrijednosti od 170.000,00 KM, Premijer Obhođaš potpisao je sa direktorom Javnog komunalnog preduzeća „6 mart“ iz Goražda Sadikom Silajdžićem, predstavnikom izvođača radova, a potpisivanju je prisustvovao i ministar za privredu Ferid Bučo.

Riječ je o realizaciji strateškog projekta kojim će se, pored rješavanja vodosnabdijevanja visinskih područja grada, omogućiti vrlo dobro vodosnabdijevanje Vitkovića, te naselja uzvodno od Goražda. Projektom se, kako je naglasio ministar Bučo, omogućava širenje cjevovoda na obje strane , a „Fabrici vode“ da maksimalno iskoristi svoje kapacitete.

Ovim se u potpunosti implementiraju finansijska sredstva iz kredita Saudijskog fonda za razvoj, namijenjena za realizaciju projekta vodosnabdijevanja Goražda i prigradskih naselja. Nedostajaće sredstva da se rezervoar u Vitkovićima priključi na „Fabriku vode“, kako bi se stavio u punu funkciju, pa će iznalaženje ovih sredstava biti jedan od prioriteta Ministarstva za privredu u narednom periodu.

6_mart_big

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.