• OBJAVLJENO: 19.10.2011.
U svjetlu zadnje eksplozije bombe u Baćcima
Održana zajednička press konferencija

Premijer BPK Goražde Emir Frašto, ministar unutrašnjih poslova Nusret Sipović i komesar Uprave policije Ešef Hurić održali su danas zajedničku press konferenciju na kojoj je se govorilo o posljednjem značajnijem narušavanju bezbjednosno-sigurnosne situacije u BPK Goražde.

– Smatramo da događaj bacanja bombe u naselju Baćci zaslužuje posebnu pažnju Vlade BPK Goražde, kao i resornog Ministarstva. Poduzeta akcija dala je vrlo dobar i efikasan rezultat i mi danas želimo da odamo priznanje uposlenicima Ministarstva unutrašnjih poslova i iskažemo spremnost da se suprotstavimo tom aktu. Danas želimo i da skrenemo pažnju na tu pojavu koja je prisutna u drugim sredinama i iskažemo spremnost da upotrijebimo sva moguća sredstva da se ti događaji više ne dešavaju na našem prostoru – istaknuo je premijer Emir Frašto na press konferenciji.

Govoreći o sigurnosno-bezbjednosnoj situaciji na području BPK Goražde, ministar Sipović je kazao:

– Građani koji žive na ovom području trebaju i mogu biti zadovoljni pravovremenom reakcijom policije. Ovim putem bih odao dužno priznanje pripadnicima policije na hrabrosti i provođenju mjera iz njihove nadležnosti. Ovakav događaj je rijetkost u našem kantonu i sigurno je uznemirio građane, ali mislim da je reakcija policije ulila jednu dodatnu hrabrost da se građani mogu osjećati sigurno. Želim da pozovem građane BPK Goražde da sarađuju s policijom i MUP-om jer samo zajedno možemo biti sigurni i imati povoljnu sigurnosnu situaciju. Prema statistikama imali smo je i do sada, a ovim se potvrdilo da nije slučajno da smo najsigurniji kanton u Federaciji BiH.

Komentar na na ovaj nesvakidašnji događaj dao je i komesar Uprave policije BPK Goražde.

– Ovaj događaj koji se desio kasno u noći 17. oktobra neće pokolebati ni menadžment ni Upravu policije da ovaj kanton i dalje ostane kao jedan od najbezbijednijih i najsigurnijih kantona na području Federacije BiH. Mi ćemo još više povećati angažovanost policije na terenu, a ono na čemu treba da poradimo jeste da poboljšamo komunikaciju i saradnju sa građanima – istaknuo je komesar policije Ešef Hurić.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.