• OBJAVLJENO: 19.10.2011.
Vlada Federacije BiH podržala inicijativu Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo u vezi zahtjeva za ustupanje nedovoljno iskorištenog poljoprivrednog zemljišta na Cvilinskom polju

 

Na svojoj posljednjoj, 21.redovnoj sjednici Vlada Federacije BiH dala je podršku Federalnom ministarstvu pravde i inicijativi Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa Sarajevo u vezi zahtjeva za ustupanje poljoprivrednog zemljišta na Cvilinskom polju u općini Foča-Ustikolina.

Ovu inicijativu da se Kazneno-popravnom zavodu- Odjeljenju poluotvorenog tipa Ustikolina ustupi nedovoljno iskorišteno poljoprivredno zemljište na Cvilinskom polju, površine sedam hektara, ranije su podržali i premijer Bosansko-podrinjskog kantona, te načelnik općine Foča-Ustikolina.

Namjera je da se ovo poljoprivredno zemljište iskoristi za tretman resocijalizacije osuđenih osoba, jer su nedavnim proširenjem kapaciteta Odjeljenja ovog Kazneno-popravnog zavoda u Ustikolini stvoreni uslovi za smještaj većeg broja osuđenika, koje je potrebno radno angažovati.

Federalno ministarstvo pravde uputiće pismeni zahtjev načelniku općine Foča-Ustikolina radi pribavljanja saglasnosti lokalne zajednice za realizaciju ove inicijative.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.