• OBJAVLJENO: 13.09.2021.
Službi za higijensko-epidemiološku zaštitu i unaprjeđenje životne sredine u JU Zavod za javno zdravstvo Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dato na korištenje polovno motorno vozilo
Jačanje ove zdravstvene ustanove jako bitno u borbi protiv virusa COVID-19

Ugovor o dodjeli na korištenje polovnog motornog vozila Službi za higijensko-epidemiološku zaštitu i unaprijeđenje životne sredine u JU Zavod za javno zdravstvo Bosansko-podrinjskog kantona Goražde sa direktoricom Medinom Bičo potpisao je danas direktor Kantonalne uprave za civilnu zaštitu BPK Goražde Kenan Kanlić. Potpisivanju ugovora prisustvovala je i predsjedavajuća Skupštine, koja ujedno obnaša funkciju komnadanta Kantonalnog štaba civilne zaštite Aida Sirbublao te premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Potpisivanjem ugovora,  JU Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde riješio je dugogodišnji problem nedostatka motornog vozila koje je svakodnevno potrebno u obavljanju aktivnosti ove javno zdravstvene ustanove, a Kantonalni štab civilne zaštite, odnosno Vlada BPK Goražde je prepoznala značaj njegovog rješavanja.

„Svjesni činjenice da je JU Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde pored redovnih aktivnosti u protekloj godini i pol dana dao neizmjeran doprinos u borbi protiv pandemije virusa COVID-19,  ustupanjem vozila koje je u vlasništvu Kantonalne uprave civilne zaštite nastojali smo  unaprijediti uslove rada . Vozilo je  u  odličnom stanju i smatram da će svojim karakteristikama u potpunosti odgovoriti potrebama u obavljanju poslova iz nadležnosti Zavoda za javno zdravstvo BPK Goražde. Vlada BPK Goražde će i dalje pomagati ovu javno zdravstvenu ustanovu iz razloga što nam je njeno jačanje jako bitno u borbi protiv virusa COVID-19 “- kazala je nakon potpisivanja ugovora premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Ovom prilikom i komandant Kantonalnog štaba civilne zaštite Aida Sirbubalo uputila je riječi zahvalnosti menadžmentu i svim uposlenim u  Zavodu za javno zdravstvo koji su dali veliki doprinos, posebno u periodu borbe protiv pandemije virusa COVID-19.

Direktorica Bičo, ističe da će ustupanje vozila na korištenje umnogome doprinijeti njihovom radu te se zahvalilaVladi BPK Goražde, Kantonalnoj upravi i Štabu civilne zaštite što su  prepoznali značaj rješavanja ovog dugogodišnjeg problema.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.