• OBJAVLJENO: 23.01.2006.
Informacija za javnost uposlenih u kantonalnim organima uprave
Neizmjerna podrška bivšem Premijeru!

pismo_uposlenika_bigSvoje divljenje, svoju zahvalnost prema, sada već bivšem premijeru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Salki Obhođašu i onome što je učinio za ovaj kanton, predstavnici uposlenih u kantonalnim organima uprave izrazili su, u pauzi sjednice Skupštine kantona, oproštajnim riječima i prigodnim poklonom. Dirljivoj sceni oproštaja prisustvovali su i radnici „Azota.“

Želeći da javnost sazna o ovom gestu, uposleni u kantonalnim organima uprave, uputili su i informaciju za javnost koja je objavljena u Dnevniku kantonalne RTV Goražde.

pismo_uposlenika_big2

 

U informaciji se kaže:
„Smatramo da nijedan premijer nije imao ovakav ispraćaj kao gospodin Salko Obhođaš, što dovoljno govori o njegovoj ličnosti i poštovanju koji su mnogi imali prema njemu, pa tako smatramo da građani ovog kantona trebaju biti upoznati i sa ovom činjenicom.
Znamo pod kakvim se okolnostima premijer Salko Obhođaš morao povući sa ove funkcije, ali isto tako želimo da javnost sazna da većina uposlenih u kantonalnim i općinskim organima uprave žali zbog ove odluke, te da su svoju podršku bivšem premijeru, između ostalog iskazali prisustvom na sjednici Skupštine, oproštajnim riječima i uručivanjem prigodnog poklona- umjetničke slike Goražda, u znak sjećanja na ovaj grad i ljude koji su ga voljeli i uvažavali.

U prilogu ovog pisma šaljemo vam i spisak na kojem se nalaze 122 potpisa ljudi koji su svoje protivljenje ostavci premijera Obhođaša izrazili svojim potpisima, kojih bi bilo daleko više da je ovaj spisak bio dostupan svim uposlenicima u kantonalnim i općinskim organima vlasti. I takav, ovaj spisak dovoljno govori da se ovdje ne radi o mišljenjima pojedinaca, već da se radi o jedinstvenom stavu većine uposlenih u kantonalnim i općinskim organima uprave.“ – stoji u ovom saopćenju za javnost.

sisap_uposlenika_bpk-a_koji_su_protiv_smjene_premijera_salka_b.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.