• OBJAVLJENO: 24.10.2011.
Ministri u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Susret sa aktivistkinjama organizacija „Infohouse“, Fondacija „Cure“ i Udruženje žena „Goraždanke“

Udruženje žena „Goraždanke“ iz Goražda  bilo je domaćin prve javne debate u sklopu projekta „Osnaživanje žena u političkom životu BiH“-101 razlog zašto žena na lokalnim izborima 2012.“, koji od aprila 2011.godine zajedno implementiraju Udruženje „Infohouse“ i Fondacija „Cure“ iz Sarajeva.

Aktivistkinje ovih udruženja, zajedno sa predstavnicama žena angažiranih u politici,   susrele su se danas sa članovima Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, ministricom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Almom Delizaimović i ministrom za urbanizam Božidarom Semizom. Nakon razgovora s predstavnicima vlasti u okviru kojeg su razmijenjena mišljenja o tome zašto su žene u političkom i javnom životu na marginama društva, gdje su žene u bh.društvu i zašto žene trebaju biti politički aktivnije, javna debata nastavljena je u prostorijama Udruženja žena „Goraždanke“. Moderator ove debate bio je novinar Aleksandar Hršum.

U prvoj fazi realizacije ovog projekta, od aprila do jula, educirano je 138 političarki i predstavnica NVO sektora u Sarajevu, Brezi, Bratuncu, Zenici, Goraždu, Sokocu i Travniku.

Implementacija projekta bit će nastavljena organizovanjem još javnih debata, uličnih akcija, te grupnih posjeta građana i građanki institucijama vlasti BiH.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.