• OBJAVLJENO: 22.09.2021.
Vlada FBiH kroz kapitalne transfere nižim nivoima vlasti podržala projekte općina u sastavu BPK Goražde
Blizu milion konvertibilnih maraka izdvojeno za općine u sastavu BPK Goražde

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj 16. septembra 2021.godine donijela je odluku o raspodjeli sredstava utvrđenih budžetom FBiH za 2021.godnu Federalnom ministarstvu finansija sa pozicije „Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima-kantoni i općine, općine i gradovi i „Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti i fondovima-kantoni i općine-općine i gradovi.

Ovom odlukom za realizaciju projekata sredstva su odobrena Gradu Goražde i općinama Pale i Foča u FBiH.

Gradu Goražde odobrena sredstva u iznosu od 445.000 KM za realizaciju projekata rekonstrukcije pomoćnog nogometnog stadiona u Goraždu, rekonstrukciju potisnog cjevovoda od Fabrike vode u Vitkovićima do rezervoara u Rasadniku (II faza) te izgradnju pristupne saobraćajnice od Vitkovića do putnog pravca Zupčići-Kodžaga Polje.

Za realizaciju projekata Općine Pale u FBiH  koji se odnose na nabavku mehanizacije, odnosno opreme za potrebe civilne zaštite i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za naselje Prača, sredstva su odobrena u iznosu od 265.000 KM, dok su  Općini Foča u FBiH odobrena sredstva u iznosu od 270.033,55 KM za realizaciju projekta cestovnog povezivanja Ustikolina-Grebak-Trnovo, dionica Mazlina.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.