• OBJAVLJENO: 20.10.2021.
Zasjedao Kantonalni štab civilne zaštite BPK Goražde
Usvojene odluke za nabavku neophodne opreme za opremanje Operativnog centra civilne zaštite i službi zaštite i spašavanja Kantonalne uprave za civilnu zaštitu BPK Goražde

Na 23. redovnoj sjednici Kantonalnog štaba civilne zaštite Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održanoj danas, razmatran je a potom i usvojen  Izvještaj o realizaciji zaključaka sa prethodno održane sjednice štaba.

Kantonalni štab civilne zaštite primio je k znanju Informaciju o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području BPK Goražde, sa aspekta ugroženosti od pandemije koronavirusa (COVID-19),  o čemu je članove Štaba informisao predsjednik Kriznog štaba Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Eniz Halilović.

Kako su informisani članovi Štaba, trenutna epidemiološka situacija na prostoru našeg kantona je još uvijek stabilna, s obzirom da naše zdravstvene ustanove nisu zabilježile veći broj zaraženih koronavirusom, odnosno hospitalizovanih pacijenata. U prilog ovoj činjenici, prema procjenama, doprinjeo je veći broj vakcinisanih na prostoru našeg kantona, a kako je istaknuto, do sada je prvom dozom vakcinisano 7.558 , a drugom dozom  njih 6.250. Proces vakcinacije se i dalje provodi u skladu sa raspoloživim vakcinama tako da bi naš kanton  uskoro mogao imati pedeset posto vakcinisanog stanovništva.  Uzimajući u obzir povoljniju epidemiološku situaciju, Krizni štab nije imao potrebe za donošenjem restriktivnijih mjera a ukoliko bude potrebe, blagovremeno će ih razmatrati i predložiti prema Vladi BPK Goražde.

Na današnjoj sjedenici su razmatane a potom i usvojene Izmjene i dopune Plana javnih nabavki Kantonalne uprave civilne zaštite BPK Goražde za 2021.godinu, nakon čega je donesena odluka za nabavku neophodne opreme za opremanje Operativnog centra civilne zaštite i službi zaštite i spašavanja Kantonalne uprave za civilnu zaštitu BPK Goražde te Kantonalnog štaba civilne zaštite.

Razmatrana je i usvojena i Informacija o pojavama opasnosti od prirodnih i drugih nesreća na području BPK Goražde za period 25.09 – 15.10. 2021. godine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.