• OBJAVLJENO: 22.10.2021.
U općini Foča FBiH upriličena dodjela poljoprivredne mehanizacije za osamnaest korisnika projekta „SELLS 2019-2023 -Socio-ekonomska održivost i podrška lokalnom stanovništvu Gornje-drinske regije“
Upućene riječi zahvalnosti Vladi BPK Goražde koja je sufinansirala realizaciju ovog projekta

U općini Foča FBiH danas je upriličena dodjela poljoprivredne mehanizacije za osamnaest korisnika projekta „SELLS 2019-2023 -Socio-ekonomska održivost i podrška lokalnom stanovništvu Gornje-drinske regije“ koji je općina Foča u FBiH, uz podršku Vlade BPK Goražde, realizovala u saradnji sa švicarskim Caritasom. Primopredaji mehanizacije prisustvovala je i premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Za sufinansiranje ovog značajnog projekta čija je vrijednost 96.000 KM, Vlada BPK Goražde kroz Program utroška sredstava sa ekonomskog koda Tekući transferi drugim nivoima vlasti izdvojila je 40.200 KM.

Prema riječima premijerke, zbog nemogućnosti općine Foča u BiH da osigura učešće  od četrdeset posto ukupne vrijednosti projekta, Vlada BPK Goražde je izdvojila neophodna sredstva kako bi se ovaj projekat realizovao na obostrano zadovoljstvo.

„Vlada BPK Goražde kroz realizaciju ovakvih  i sličnih  projekata  lokalnih zajednica nastoji poboljšati ekonomske prilike stanovnika koji u njima žive.  Realizacijom ovog, osigurana je vrijedna poljoprivredna mehanizacija koja će poljoprivrednim proizvođačima pomoći da unaprijede svoju poljoprivrednu proizvodnju jer prema procjeni stručnjaka, ovo područje je jako pogdno za razvoj poljoprivredne proizvodnje“-ovom prilikom kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Riječi zahvalnosti Vladi BPK Goražde koja je osigurala sredstva za realizaciju ovog projekta uputio je danas i načelnik ove lokalne zajednice Mujo Sofradžija. Izrazio je nadu da će se primjer dobre prakse kada je u pitanju saradnja i u narednom periodu nastaviti te da će se realizovati značajni projekti koji će omogućiti bolji ekonomski standard stanovnika koji žive u ovoj lokalnoj zajednici.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.