• OBJAVLJENO: 09.11.2021.
Press konferencija ministra za unutrašnje poslove BPK Goražde
Vlada BPK Goražde i Ministarstvo unutrašnjih poslova BPK Goražde opredijeljeni su za unaprjeđenje uslova rada policijskih službenika

S ciljem stvaranja pretpostavki za značajnije unaprjeđenje aktivnosti na suzbijanju kriminaliteta i povećanju stepena otkrivenosti počinilaca krivičnih djela te povećanja sigurnosti saobraćaja na području Grada Goražde,  Uprava policije MUP-a BPK-a Goražde dobila je saglasnost Vlade BPK Goražde za nabavku uređaja za poligrafsko ispitivanje i kamera za video nadzor dijela Grada Goražda.

Kako bi se BPK Goražde učinio mjestom kvalitetnog življenja jedan od načina je, prema riječima ministra za unutrašnje poslove Armina Mandža, unaprijediti efikasnost rada javnih institucija i sigurnosti kroz izgradnju kapaciteta neophodnih za suzbijanje kriminaliteta te povećanje stepena otkrivenosti počinilaca krivičnih djela.

S tim ciljem, nastavljene su aktivnosti oko uvođenja video nadzora u užem gradskom jezgru te je na zahtjev Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova planirana nabavka kamera za video nadzor koje će biti postavljene na ključnim mjestima u Gradu Goražde.

„Lokacije na kojima se planiraju postaviti kamere za video nadzor su u naselju Splavište, prema Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ u Goraždu, na Trgu branilaca, raskrsnicama Baćci,  ulicama Ferida Dizdarevića i 43. Drinske udarne brigade, prema Šišetima te Gradskog stadiona „Midhat Drljević“. Nabavkom  navedene opreme stvorile bi se pretpostavke za bolje i sigurnije funkcionisanje policijskih službenika Uprave policije Ministarstva za unutrašnje poslove BPK Goražde s ciljem  unaprjeđenja  bezbjedonosne situacije, odnosno stanja sigurnosti na području BPK Goražde“-kazao je ministar Mandžo.

Također, na zahtjev Sektora kriminalističke policije Uprave policije  Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde, data je saglasnost za nabavku i savremene specijalističke opreme za potrebe Odsjeka za kriminalističku tehniku i kriminalističko obavještajne poslove.

„Radi se o nabavci uređaja za poligrafsko ispitivanje koji će stvoriti mogućnosti da se od osumnjičenih lica dobiju određene istinite činjenice koje bi se koristile u toku istražnih radnji, a  iste bi se usmjerile na istragu u cilju otkrivanja određenog krivičnog djela“-riječi su ministra Mandža.

Da su Vlada BPK Goražde i Ministarstvo unutrašnjih poslova BPK Goražde opredijeljeni za unaprjeđenje uslova rada policijskih službenika dokazuje i činjenica da je osim ove opreme nedavno data i saglasnost za nabavku nove ljetne i zimske policijske opreme za sve policijske službenike.

U slijedećoj godini najavljena je implementacija projekta „Jedinstvena policijska uniforma“ kojim će biti obuhvaćeni svi policijski službenici na nivou FBiH.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.