• OBJAVLJENO: 26.11.2021.
Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoliša BPK Goražde
Uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša FBiH, uspješno realizovan projekat utopljavanja krova zgrade Ministarstva za finansije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u proteklom periodu uspješno je realizovalo projekat „Utopljavanje krova zgrade Ministarstva za finansije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde“.

Projekat je realizovan uz finansijsku podršku Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH koja su odobrena po Javnom konkursu Fonda za zaštitu okoliša FBiH za dodjelu sredstava za realizaciju programa,projekata i sličnih aktivnosti iz područja zaštite okoliša za 2020. godinu-JK2020/2

Ukupna vrijednost projekta iznosila je  21.808,80 KM od čega je učešće Fonda bilo u iznosu od 11.083,00 KM, dok je preostali iznos od 10.725,80 KM obezbijeđen iz namjenskih sredstava s podračuna za zaštitu okoliša Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Po provedenom postupku javne nabavke, pravo na izvođenje radova je stekla firma „Laki“ d.o.o. Višegrad, koja je ugovorene poslove izvršila kvalitetno i u zadanom roku.

Realizacijom pomenutog projekta značajno je povećana energetska efikasnost samog objekta, a što za posljedicu ima smanjenje potrošnje energenata kao i smanjenje emisije štetnih plinova u atmosferu.

Izražavamo zahvalnost menadžmentu i uposlenicima Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH s nadom da će uspješna saradnja biti nastavljena i u narednom periodu i da će se na ovakav način moći realizovati što veći broj sličnih projekata.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.