• OBJAVLJENO: 15.02.2006.
Potpisani ugovori o zapošljavanju
Posao dobilo 99 nezaposlenih lica!


Ugovore o zapošljavanju na godinu dana sa 39 poslodavaca potpisalo je 15.02.2006. godine u Goraždu 99 mladih ljudi. Ovaj izuzetan čin finale je trećeg programa sufinansiranja poslodavaca koji se posredstvom Službe za zapošljavanje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i sa finansijskim sredstvima federalnog Zavoda za zapošljavanje realizuje na području ovog kantona.
Posao i šansu za odrađivanje pripravničkog staža dobilo je, tako, 11 osoba sa visokom stručnom spremom, 12 osoba sa višom stručnom spremom, kao i 42 osobe sa srednjom stručnom spremom i KV radnici. Po prvi put, na ovaj način, zaposlile su se i 34 osobe sa radnim iskustvom koji se već duže vrijeme nalaze na Birou za zapošljavanje.

Za realizaciju ovog programa obezbjeđeno je 438.000 KM.

Čestitajući svima na uspješno okončanom poslu direktorica kantonalne Službe za zapošljavanje Nafija Hodo, najavila je u ovoj godini realizaciju sličnih programa, a njene riječi potvrdio je i savjetnik direktora federalnog Zavoda za zapošljavanje Adem Borić.
Čestitke novouposlenim radnicima i njihovim poslodavcima uputili su i Premijer BPK-a Goražede Nazif Uruči, načelnik Općine Goražde Mustafa Kurtović i predsjednik Upravnog odbora kantonalne Službe za zapošljavanje Samir Kanlić.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.