• OBJAVLJENO: 08.12.2021.
Ekonomsko-socijalno vijeće BPK Goražde održalo 17.redovnu sjednicu
Podržan nacrt Budžeta BPK Goražde za 2022.godinu

Ekonomsko-socijalno vijeće Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na 17. redovnoj sjednici održanoj danas razmatralo je i podržalo nacrt Budžeta BPK Goražde za 2022.godinu.

Namjera Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde  bila je da sa svojim socijalnim partnerima, predstavnicima poslodavaca i sindikata, još jednom, nakon provedenih javnih rasprava te upućivanja konačnog prijedloga prema Vladi i Skupštini BPK Goražde, razmotri nacrt ovog dokumenta,  kako bi se što više budžetskih potreba moglo uspješno isfinansirati u 2022. godini.

Stavovi članova Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde, posebno onih koji dolaze iz realnog sektora, ali i sindikata su da će podržati Budžet BPK Goražde za 2022.godinu u predloženom iznosu, a to je 40.140.850,00KM, s tim da se na ekonomskom kodu namijenjenom za podršku privredi poveća iznos, s obzirom da su na tom kodu bila planirana sredstva u iznosu od 10.000 KM.

Ekonomsko-socijalno vijeće složilo se da je neophodno povećati iznos finansijskih sredstava na ovom ekonomskom kodu, ali zbog nedostatka finansijskih sredstva ne u onom obimu koji zahtijevaju predstavnici privredednih subjekata.

Također,  Ekonomsko-socijalno vijeće na današnjoj sjednici podržalo je donošenje Zakona o plaćama uposlenih u organima vlasti BPK Goražde, kojim će se ispoštovati zakonska obaveza koju je bilo neophodno uraditi još 2011. godine na što je stalno upozoravao Ured za reviziju institucija FBiH.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.