• OBJAVLJENO: 08.12.2021.
Ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i direktorica kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo
Potpisan ugovor o dodjeli sredstava za finansiranje projekata ove ustanove

Ministar za socijalnu politiku,  zdravstvo, raseljena lica  i izbjeglice Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Eniz Halilović i direktorica kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo Medina Bičo potpisali su danas ugovor o dodjeli sredstava za finansiranje projekata ove ustanove.

Sredstvima u iznosu od 30.000 KM biće finansirano ukupno šest projekata koji su, po riječima direktorice Bičo, od javnog značaja za zdravlje stanovništva u BPK.   

 „ Zahvaljujući našem resornom ministarstvu i Vladi BPK, mi svake godine dobijamo sredstva koja su nam veoma bitna po projektima. Dodijeljena sredstva iskoristit ćemo za projekat o provedbi obavezne imunizacije na području našeg kantona, kao i za analizu zdravstvenog stanja stanovništva koji Zavod radi svake godine. Preostala sredstva su za nabavku vakcina protiv sezonske gripe, zatim za nabavku transportnih medija – briseva za  testiranja na Covid – 19 PCR metodom, a imamo i projekat „Promocija zdravlja“ koji ćemo ovoga puta usmjeriti na promociju vakcinacije protiv Covid -19“ – ističe direktorica Bičo.

Kako je dodala, dodijeljena  sredstva od velikog značaja su za ovu ustanovu koja bi bez podrške Vlade BPK teško mogla pokriti pokriti sve troškove .

Podrška resornog ministarstva i Vlade BPK Goražde neće izostati ni u narednom periodu kako bi Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde adekvatno  nastavio pružati usluge.

„S obzirom da se Zavod za javno zdarvstvo BPK većinom finansira iz vlastitih sredstava, ova pomoć od strane Vlade putem resornog ministarstva je značajna kako bi podržali njihove projekte. Riječ je o šest projekata od kojih smo neke i ranije finansirali, a uvažili smo i druge.  Sredstva su dodijeljena putem javnog poziva nakon što je Vlada  dala saglasnost na program utroška tekućih transfera za zdravstvo“ – kazao je resorni ministar Eniz Halilović.   

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.