• OBJAVLJENO: 20.12.2021.
Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i načelnici općina Pale i Foča u FBiH
Potpisani ugovori o korištenju i namjenskom utrošku sredstava za sufinansiranje projekata od značaja za ove dvije lokalne zajednice

U skladu s Planom i Programom utroška sredstava u sektoru vodoprivrede za 2021.godinu, ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Haris Salković i načelnici općina Pale i Foča u FBiH Almin Ćutuk i Mujo Sofradžija  potpisali su danas ugovore o korištenju i namjenskom utrošku sredstava za sufinansiranje  projekata od značaja za ove dvije lokalne zajednice, a potpisivanju je prisustvovala i premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Sredstva u iznosu od 45.939,78 KM za sufinansiranje projekta „Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za naselje Prača-pripremni, zemljani i betonski radovi“ odobrena su općini Pale u FBiH, dok je iznos od 42.624,54KM odobren općini Foča u FBiH na ime sufinansiranja  prve faze projekta  „Izgradnja fekalne kanalizacione mreže Odžak-Industrijska zona Mlin“.

Prema riječima ministra, vrijednost Programa za 2021. godinu je 750.000 KM, a njegova realizacija podijeljena je kroz dva posebna cilja.

„Realizacija prvog posebnog cilja odnosi se na prenesene obaveze iz 2020.godine, odnosno na sufinansiranje prve faze projekta rekonstrukcije potisnog cjevovoda od Fabrike vode u Vitkovićima do rezervoara Rasadnik. Za ovu namjenu planirana su sredstva u iznosu 276.000 KM, dok su sredstva za realizaciju drugog posebnog cilja Programa koji se odnosi na sufinansiranje projekata izgradnje, rekonstrukcije i održavanja vodnih objekata te uređivanja vodotoka druge kategorije, kao i izradu tehničke dokumentacije iz oblasti vodoprivrede, planirana u ukupnom iznosu od 473.000 KM“-nakon potpisivanja kazao je ministar Salković.

Riječi zahvalnosti Vladi BPK Goražde i resornom ministarstvu na podršci u realizaciji projekata  ovom prilikom uputili su načelnici općina Pale i Foča u FBiH.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.