• OBJAVLJENO: 11.01.2022.
Ministar za privredu BPK Goražde
Okončana procedura potpisivanja ugovora s korisnicima sredstava koji su to pravo ostvarili u skladu s Programom podrške razvoju poduzetništva i obrta za 2021.godinu

Nakon okončane procedure javnog poziva te odluke Vlade BPK Goražde o odobravanju prijedloga projekata koji će se sufinansirati po „Programu podrške razvoju poduzetništva i obrta za 2021.godinu“, ministar za privredu BPK Goražde Haris Salković okončao je danas proceduru potpisivanja ugovora sa korisnicima sredstava koji su to pravo ostvarili u skladu s ovim programom.

Za realizaciju Programa u budžetu Ministarstva za privredu BPK Goražde  predviđena su finansijska sredstva u iznosu od 150.000.  Na javni poziv pristigle su 204 aplikacije, a nakon administrativne provjere 176 aplikacija ispunilo je formalno – pravne uslove za sufinansiranje projekata.

Kako je ovom prilikom naglasio ministar Salković,  svi aplikanti koji su ispunili uslove javnog poziva, odnosno koji su nakon odabira komisije osvojili više od sedamdeset bodova,  podržani su sa određenim finansijskim sredstvima i nisu stavljeni na listu čekanja , a potpisani ugovori bit će upućeni prema Ministarstvu za finansije u dalju realizaciju.

Da podrška poduzetnišvu i obrtu od strane Vlade i resornog ministarstva neće izostati ni u 2022.godini, dokazuje činjenica da su u budžetu za ove namjene planirana sredstva u iznosu od 100.000 KM.

„Nastojat ćemo da kroz odredbe „Programa podrške razvoju poduzetništva i obrta za 2022.godinu“osiguramo da jedan od glavnih njegovih ciljeva bude razvojna komponenta. Na taj način želimo da stimulišemo obrtnike i poduzetnike na povećanje broja zaposlenih radnika te eventualno otvaranje novih  obrta, a sve s ciljem otvaranja novih radnih mjesta na prostoru BPK Goražde“-kazao je ministar Salković.

Potpisivanje ugovora organizovano je u grupama, u skladu s epidemiološkim mjerama.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.