• OBJAVLJENO: 10.11.2011.
Asfaltirana dionica puta prema selu Kalac

Nedavno su na području mjesne zajednice Vitkovići završeni radovi na sanaciji i modernizaciji putnog pravca Vitkovići-Kalac, dionica Dolovo Brdo – Kalac u dužini oko 500 metara.

Riječ je o projektu koji su zajednički finansirali državno Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u iznosu od  50 000 KM, Općina Goražde 20 000 KM i Vlada BPK-a Goražde u iznosu 20 000 KM. Izvođač radova bila je goraždanska firma „Goraždeputevi“.

Tako je danas  povodom završetka radova upriličena svečanost, kojoj je prisustvovao veliki broj mještana sela Kalac, predstavnici mjesnih zajednica, kao i delegacije Općine Goražde i BPK-a Goražde na čelu sa načelnikom mr. Muhamedom Ramovićem i ministrom privrede Demirom Imamovićem, koji su zajedno sa predsjednikom Savjeta MZ Vitkovići Feridom Herakom presjekli vrpcu i ozvaničili ovaj svečani trenutak.

Kako je istakao načelnik  Ramović u svom obraćanju, ovaj projekat je od posebnog značaja kako za mjesnu zajednicu Vitkovići tako i za mještane sela Kalac,  a realizacijom asfaltiranja pomenute dionice uveliko će se olakšati život na ovom području kao i svakodnevna komunikacija.  On je naglasio da će Općina naredne godine finansirati nastavak asfaltiranja dionice prema samom selu.

/bpkg.gov.ba/gorazde.ba

 

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.