• OBJAVLJENO: 21.02.2022.
Zasjedao Kolegij Skupštine BPK Goražde
Utvrđen dnevni red i datum održavanja Godišnje i 23.redovne sjednice Skupštine

Kolegij Bosansko-podrinjskog kantona na današnjoj sjednici utvrdio je dnevni red i datum održavanja Godišnje i 23.redovne sjednice Skupštine. Obje sjednice zakazane su za ponedjeljak, 28. februar, s početkom održavanja u 10,00 i 12,00 sati.

Na Godišnjoj sjednici, Skupština BPK Goražde trebala bi razmatrati i usvojiti Implementaciju ciljeva i politike Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za proteklu godinu kroz realizaciju Programa rada Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2021. godinu, kao i Prezentaciju ciljeva i politike Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za ovu godinu.

Na dnevnom redu ove sjednice su i prijedlozi programa rada Skupštine i Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2022. godinu.

U okviru 23.redovne sjednice, poslanici Skupštine BPK trebali bi se izjasniti o prijedlozima Zakona o izmjenama Zakona o turizmu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na imovinu, naslijeđe i poklon koji su po skraćenom postupku upućeni u skupštinsku proceduru te o Prijedlogu Odluke o utvrđivanju prava na zdravstveno osiguranje lica koja nisu osigurana po drugom osnovu u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde za 2022. godinu.

Na dnevnom redu nalaze se se i prijedlozi odluka o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju spomen obilježja poginulim vojnicima iz Velike Britanije u periodu 1994-1995. godina i  izmjenama i dopuni Odluke o preuzimanju prava osnivača i usklađivanju organizacije i poslovanja Javne zdravstvene ustanove Kantonalna bolnica Goražde.

Osim razmatranja Izvještaja o radu Nezavisnog odbora za period 01.07- 31.01.2022. godine i Izvještaja Nezavisnog odbora o radu policijskog komesara za period 01.10-31.12.2021. godine, poslanici bi na ovoj sjednici trebali razmatrati i Informacija o poduzetim mjerama i aktivnostima vezanim za pandemiju korona virusa (COVID-19), te imenovati novog sekretara Skupštine Bosansko-podrinjskog Goražde.

POZIV ZA GODIŠNJU SJEDNICU – 2022. GODINA

POZIV ZA 23. REDOVNU SJEDNICU SKUPŠTINE

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.