• OBJAVLJENO: 25.02.2022.
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održala 43. vanrednu sjednicu
Usvojen Elaborat Glavne centralne popisne komisije za popis imovine, zaliha, potraživanja i obaveza budžetskih korisnika na dan 31.12.2021.godine

Postupajući po zaključku Kolegija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona na današnjoj 43.vanrednoj sjednici razmatrala je informacije javnih zdravstvenih ustanova s područja BPK-a Goražde o trenutnoj epidemiološkoj situaciji vezanoj za COVID-19. te ih uputila u skupštinsku proceduru.

Tom prilikom, Vlada je upoznata sa posljednjim naredbama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva potvrđenih od strane Vlada Federacije BiH, prema kojim je u odnosu na ranije, došlo do ublažavanja epidemioloških mjera te ukidanja obaveze nošenja maski u zatvorenom prostoru, izuzev u javnom gradskom prijevozu, zdravstvenim i socijalnim ustanovama te kazneno-popravnim domovima. Prema novim smjernicama, broj okupljanja povećan je na 300 osoba, a bit će moguć i iznad tog broja uz VTP potvrde. Takođe, ugostiteljski objekti nastavljaju rad bez ograničenja, uz obaveznu distancu od dva metra između stolova, navodi se između ostalog u ovoj informaciji.

Na današnjoj sjednici, Vlada BPK Goražde usvojila je Elaborat Glavne centralne popisne komisije za popis imovine,zaliha, potraživanja i obaveza budžetskih korisnika koji su u evidenciji Jedinstvenog računa trezora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na dan 31.12.2021.godine kao i Zaključak s prijedlogom mjera.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.